Top emner på Hennetecs hjemmeside

Top emner

De mest populære emner på vores hjemmeside.

Lærredstryk

Foto på lærred

Lærredstryk er en særdeles stilren og elegant metode til at udsmykke sine vægge med egne fotos.

Den mest stilrene udgave, hvor lærredet er spændt om uden yderramme er elegant, da det færdige produkt har ens foto på alle synlige sider. Det skyldes, at lærredet spændes op på en indvendig 2-4cm tyk blindramme, hvorefter der er motiv på alle kanter. De fleste producenter af lærredstryk strækker motivet ud om siderne. Det er ikke en metode vi bryder os om, da der så vil gå ca 2 cm af motivet til hver kant. Vi anvender i stedet en særlig beregningsmetode, hvor de yderste 2cm af motivet "spejles" ned på siden af det opspændte lærred. Det giver et visuel naturlig udseende af kanterne uden at motivet er beskåret.

Passepartout

Passepartout

Passepartout er betegnelsen for et stykke syrefrit pap, der oftest er kendt som "den hvide kant rundt om motivet". Det anbefales altid at anvende en passepartout, når man sætter et motiv bag glas i en ramme. Det skyldes flere ting:

  • Motivet kan "ånde". Sidder motivet direkte bag glas, så kan det have en tendens til at krølle pga. ændringer i atmosfærens luftfugtighed.
  • Passepartouten er syrefri, så der kommer ikke misfarvninger på motivet.
  • Der findes et utal af rammestørrelser. En passepartout er lettere at lave på specialmål og et ukurant størrelse motiv kan dermed passe i en standardstørrelse billedramme.

Billedrammer

Billedramme prøver

Billedrammer er det "kedelige" tilbehør til ens motiv. Men uanset hvor "kedeligt" rammerne anses for at være, så er der ingen tvivl om, at rammen har meget stor betydning for hvordan et motiv tager sig ud rent visuelt. Det bedste bevis på det, er de talrige fotokonkurrencer, hvor der er krav til en specifik rammetype eller hvor der slet ikke må være nogen ramme.

Og så er næsten underordnet om motivet er i form af et maleri, et lærredstryk, et fotoprint eller en akvareltegning. I alle tilfælde kan en god ramme give et ekstra godt indtryk.

Billige rammer

Billige billedrammer

Vi kan godt lide at give vores konkurrenter udfordringer. Så for at give forbrugerne et alternativ til supermarkedernes billige rammer, hvor kvaliteten somme tider har været lidt tvivlsom, lancerede vi billige rammer i PhoEco serien. Det er simpelthen en serie alurammer, der prismæssigt ligger på niveau med supermarkedernes rammer. Med den lille (men meget relevante) forskel, at PhoEco rammerne er 1 niveau højere i kvalitet. Der er ikke noget værre end at komme hjem med nogle rammer og så finde ud af, at der er ridser eller skrammer, der har været skjult af paphjørner.

Refleksfri rammer

Refleksfri rammer

PhoEco serien af billige rammer har været særdeles populær. Det medførte nogle ønsker fra fotografer om nogle rammer i samme stil, men som rammer med refleksfrit og UV-blokerende glas samt syrefri bagpap. Det var for, at kunne lave en langtidsholdbar indramning.

Her giver PhoRite rammer sammen med et stykke passepartout en god mulighed for indramning i et syrefrit miljø, der lever op til standarden for galleriindramninger. Og det samtidig med at prisen er langt under hvad det ville koste at få indrammet hos en glarmester.

Plakatrammer

Plakatramme

Plakatrammer er den ypperste indramningsform når man står med et motiv, hvis mål ikke foreneligt med standardmål rammer. Plakatrammerne laves altid på kundens ønskede mål, så næsten uanset hvor "skævt" et mål ens motiv har, så kan der laves en plakatramme til det indenfor +/- 2 mm.

Svæverammer

Svæveramme

Til et moderne maleri eller lærredstryk hører naturligvis en passende svæveramme. Svæverammer har fået deres navn, da de er en yderramme, hvor det opspændte lærred så at sige "svæver" inden i, da der ikke er noget synlig kontakt mellem ramme og lærred, set forfra.

Plakat tryk

Plakattryk
Motiv: Kristina Tandrup.

Til store rammer hører naturligvis også store print. XL Fototryk er dit foto printet i stor størrelse og på holdbart papir, så du har glæde af motivet i mange år uden problemer. Vi anbefaler altid at få print indrammet inkl. passepartout. Det er dog ikke alle, som ønsker passepartout'en, så vores XL Fototryk er lavet på Sihls kraftige 300 grams fotopapir, der er specielt lavet, så det kan sidde i ramme direkte bag glas uden at danne krøller.

Så vores plakattryk er ikke det billigste, men til gengæld får man et tryk i god kvalitet, som holder i mange år.

Fotomapper / portfoliomapper

Fotomapper portfoliomapper

Et velkendt problem i fotografbranchen. Man vil gerne vise sine billeder frem for kunden. Men ens fotomappe indeholder kun gamle billeder. Så kan man bestille en ny fotobog, som så også begynder at blive forældet hurtigt. Løsningen er BindPic fotomapper / portfoliomapper.

BindPic bruger det standardiserende 2-4 huls ringbindssystem. Men ikke den type ringbind af "kontortypen", men derimod ringbind med struktur og kunstlæderoverflade. Og naturligvis med metaldelene i sølvfarve eller guldfarve.

BindPic siderne har en næsten usynlig "hulrække" limet på bagsiden, så pladsen på siden kan udnyttes 100% uden, at der kommer huller i motivet og uden at komme siden i en plastlomme.

Fotopapir

Sihl Studio satin fotopapir

Som fotograf er det ofte en jungle at finde noget godt fotopapir. Der er hundredvis af slags og man kan jo ikke teste, hvad der virker og hvad der holder godt uden at købe det.

Men det har vi gjort for dig. Vi har brugt Sihls 300 grams Studio fotopapir i mange år og udførte en lang række tests inden vi konkluderende, at denne type var den mest robuste og mest holdbare og har nogle gode farvemæssige egenskaber.

Så vi har mange størrelser men ikke mange forskellige slags fotopapir. Men vi kender til gengæld typen, som vi sælger, særdeles grundigt!